Handla mat online

Butiker där du kan handla mat online

Hemköp

200 kr rabatt på ditt första köp
Alltid låga priser
Leverans över hela Sverige
Betalning via Klarna
200 kr rabatt på ditt första köp med koden: NY200

Mathem

200 kr rabatt på ditt första köp
Varje vecka nya kampanjvaror
Leverans över hela Sverige
Betalning via Klarna
200 kr rabatt på ditt första köp

Matsmart

Minska matsvinnet
Fri frakt från 600 kr
Alltid låga priser
Betalning via Klarna
15 % rabatt vid köp över 250 kr med koden: NYKUND15

Happy Vegan

100 % veganskt
Betalning via Klarna
Stort utbud av veganska produkter
Fri frakt vid köp över 799 kr

Hemköp

200 kr rabatt på ditt första köp
Alltid låga priser
Leverans över hela Sverige
Betalning via Klarna
200 kr rabatt på ditt första köp med koden: NY200

Mathem

200 kr rabatt på ditt första köp
Varje vecka nya kampanjvaror
Leverans över hela Sverige
Betalning via Klarna
200 kr rabatt på ditt första köp

Matsmart

Minska matsvinnet
Fri frakt från 600 kr
Alltid låga priser
Betalning via Klarna
15 % rabatt vid köp över 250 kr med koden: NYKUND15

Happy Vegan

100 % veganskt
Betalning via Klarna
Stort utbud av veganska produkter
Fri frakt vid köp över 799 kr

Vad är fördelarna med att handla mat online?

Att handla mat online har blivit allt vanligare de senaste åren eftersom det är ett smidigt sätt att få maten levererad direkt till dörren utan att behöva gå till butiken. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som har svårt att ta sig till butiken eller som har en hektisk livsstil.

Genom att handla mat online slipper man också trängas i butiken och stå i kö för att betala. Istället kan man enkelt beställa maten online och få den levererad direkt till dörren, vilket sparar både tid och energi. Dessutom är det enklare att planera inköpen när man handlar mat online eftersom man kan se hela utbudet på en och samma plats.

Detta gör det lättare att välja hälsosamma alternativ och att undvika onödiga impulsköp.

Fördelar med att handla mat online

Att handla mat online har flera fördelar, och två av de största fördelarna är att det sparar tid och att det är enkelt att jämföra priser och produkter.

 • Sparar tid: Genom att handla mat online slipper man åka till butiken och stå i kö för att betala. Istället kan man enkelt beställa maten online och få den levererad direkt till dörren. Detta sparar både tid och energi, särskilt för personer som har svårt att ta sig till butiken eller som har en hektisk livsstil.
 • Enkelt att jämföra priser och produkter: Genom att söka efter produkter på nätet kan man enkelt jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena. Dessutom är utbudet på nätet ofta större än i butiken, vilket ger fler alternativ att välja mellan. Detta gör det enklare att hitta de varor du söker till de bästa priserna.

Vart kan man köpa billig mat online?

Att hitta billig mat online är enkelt om man vet var man ska leta. Ett av de bästa sätten att hitta billiga matvaror online är att söka efter erbjudanden och rabatter på matvarubutikernas webbplatser. Många matvarubutiker erbjuder regelbundet rabatter på utvalda produkter eller kampanjer på matkassar. Genom att hålla koll på dessa erbjudanden kan man spara en hel del pengar på matinköpen.

En annan bra strategi för att hitta billig mat online är att jämföra priser mellan olika matvarubutiker. Genom att söka efter produkter på nätet kan man enkelt jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena. Dessutom är utbudet på nätet ofta större än i butiken, vilket ger fler alternativ att välja mellan.

En tredje strategi för att hitta billig mat online är att handla från matvarubutiker som säljer varor till rabatterade priser. Det finns flera matvarubutiker som säljer varor som är nära utgångsdatum eller som har mindre skönhetsfel till rabatterade priser. Genom att handla från dessa butiker kan man spara pengar samtidigt som man minskar matsvinnet.

Genom att rädda mat som annars skulle slängas, bidrar bland annat Matsmart.se till att minska matsvinnet och därmed till en mer hållbar livsstil. Dessutom erbjuder de priser som är 20-80% billigare än varans normalpris i butik, vilket gör att kunderna kan spara pengar samtidigt som de bidrar till en mer hållbar livsstil.

Det finns flera matbutiker som erbjuder möjligheten att handla mat online, men vilka är de bästa matbutikerna för att handla mat online? I den här texten kommer jag att förklara vilka matbutiker som är de bästa för att handla mat online och varför.

 1. Mathem.se: MatHem.se är en av de mest populära matbutikerna för att handla mat online i Sverige. MatHem.se erbjuder ett brett utbud av matvaror, från färsk frukt och grönsaker till färdiga matkassar. Dessutom har MatHem.se ofta kampanjer och erbjudanden som gör det möjligt att spara pengar på matinköpen.
 2. Hemköp.se: Hemköp.se är en annan matbutik som erbjuder möjligheten att handla mat online. Hemköp.se erbjuder ett brett utbud av matvaror, från färsk frukt och grönsaker till färdiga matkassar. Dessutom har Hemköp.se ofta kampanjer och erbjudanden som gör det möjligt att spara pengar på dina matinköp.
 3. Matsmart.se: Matsmart har som koncept att rädda mat som annars skulle slängas. Här kommer du garanterat hitta riktiga fynd. Varorna är i regel 20–80 % billigare hos Matsmart än i butik.
 4. Willys.se: Willys som ägs av Axfood är en väl etablerad matvarukedja. Även här kan du beställa mat online. Maten levereras sedan direkt hem till dörren, eller hämtas upp i butik.
 5. Coop: Coop är en annan populär matbutik för att handla mat online. Coop.se erbjuder ett brett utbud av matvaror, från färsk frukt och grönsaker till färdiga matkassar. Dessutom har Coop.se ofta kampanjer och erbjudanden som gör det möjligt att spara pengar på matinköpen.
 6. ICA: ICA är en annan populär matbutik för att handla mat online. ICA.se erbjuder ett brett utbud av matvaror, från färsk frukt och grönsaker till färdiga matkassar. Dessutom har ICA.se ofta kampanjer och erbjudanden som gör det möjligt att spara pengar på matinköpen.

Samtliga butiker i listan ovanför är alla välrenommerade matbutiker som erbjuder ett brett utbud av matvaror och ofta har kampanjer och erbjudanden som gör det möjligt att spara pengar på matinköpen. Valet av matbutik beror på personliga preferenser, så det är viktigt att undersöka olika alternativ och jämföra priser och utbud för att hitta den bästa matbutiken för ens egna behov.

 

Beställa mat från restauranger online

Att beställa restaurangmat online är ett smidigt sätt att njuta av god mat utan att behöva lämnamat online hemmet. Dessutom finns det flera fördelar med att beställa restaurangmat online, inklusive att det ofta finns ett större utbud av restauranger att välja mellan och att man kan se recensioner från andra kunder innan man beställer.

Att beställa restaurangmat online är enkelt om man vet var man ska leta. Ett av de bästa sätten att beställa restaurangmat online är att använda en matleveransapp. Det finns flera matleveransappar som erbjuder möjligheten att beställa mat från ett brett utbud av restauranger. Genom att använda en matleveransapp kan man enkelt beställa mat från flera olika restauranger och få den levererad direkt till dörren.

En annan fördel med att beställa restaurangmat online är att man ofta kan se recensioner från andra kunder innan man beställer. Genom att läsa recensioner kan man få en bättre uppfattning om restaurangen och maten som serveras. Dessutom kan man se bilder på maten som andra kunder har tagit, vilket kan hjälpa till att bestämma vad man vill beställa.

Här är några tips på var man kan beställa restaurangmat online:

 1. Foodora: Foodora är en matleveransapp som erbjuder möjligheten att beställa mat från ett brett utbud av restauranger. Dessutom har Foodora ofta kampanjer och erbjudanden som gör det möjligt att spara pengar på matinköpen.
 2. Uber Eats: Uber Eats är en annan matleveransapp som erbjuder möjligheten att beställa mat från flera olika restauranger. Dessutom har Uber Eats ofta kampanjer och erbjudanden som gör det möjligt att spara pengar på matinköpen.
 3. Wolt: Wolt är en matleveransapp som erbjuder möjligheten att beställa mat från flera olika restauranger. Dessutom har Wolt en användarvänlig plattform och en smidig betalningsprocess.

Sammanfattningsvis är att beställa restaurangmat online ett smidigt sätt att njuta av god mat utan att behöva lämna hemmet. Genom att använda en matleveransapp eller en plattform som Foodora kan man enkelt beställa mat från flera olika restauranger och få den levererad direkt till dörren. Det är också viktigt att läsa recensioner från andra kunder för att få en bättre uppfattning om restaurangen och maten som serveras.

Beställa matkassar online

Samtliga matkasseleverantörer erbjuder möjligheten att beställa matkassar online, men vilka är de bästa matkassarna att välja?

En av de bästa matkassarna att beställa online är Linas Matkasse. Linas Matkasse erbjuder ett brett utbud av matkassar, inklusive vegetariska, flexitariana och klassiska matkassar. Dessutom har Linas Matkasse hög kvalitet på sina råvaror och alla recept är utvecklade av professionella kockar.

En annan populär matkasse att beställa online är Middagsfrid. Middagsfrid erbjuder också ett brett utbud av matkassar, inklusive vegetariska, fisk- och klassiska matkassar. Dessutom har Middagsfrid hög kvalitet på sina råvaror och alla recept är utvecklade av professionella kockar.

Hello Fresh är också en av de bästa matkassarna att beställa online. Hello Fresh erbjuder en typ av matkasse som kan anpassas för olika kriterier. Deras standardurval är klassiskt, familjevänligt, vegetariskt och snabbt & enkelt. Dock kan man alltid välja ut vilka måltider man vill ha i sin kasse, och på så sätt anpassa sina måltider efter 12 recept varje vecka.

Sammanfattningsvis finns det flera matkasseleverantörer som erbjuder möjligheten att beställa matkassar online. Men de bästa matkassarna att välja är de som har hög kvalitet på råvarorna, erbjuder ett brett utbud av matkassar och har recept som är utvecklade av professionella kockar.

Linas Matkasse, Middagsfrid och HelloFresh matkasse är alla välrenommerade matkasseleverantörer som erbjuder hög kvalitet på sina råvaror och ett brett utbud av matkassar.

Valet av matkasse beror på personliga preferenser, så det är viktigt att undersöka olika alternativ och jämföra priser och utbud för att hitta den bästa matkassen 2024 för ens egna behov.

 

Innehåll

Vanliga frågor och svar om handla mat online

Skribent: Ebba Olsson

Skribent: Ebba Olsson

Jag heter Ebba Olsson och är en 43-årig skribent från Norrland. Jag har en passion för skrivande och en förkärlek för naturen och hundar.
När jag inte arbetar så spenderar jag gärna tid med min familj eller befinner mig ute i naturen med min hund Ebbe.
Kombinationen av min kärlek till mat och naturen gör att jag har en unik perspektiv på livet och det reflekterar jag i mitt skrivande.

Gillar du denna artikel? Dela då gärna med dina vänner!

Facebook
Twitter
Pinterest

Hellofresh rabattkod:

HELLOAFF1177

Spara upp till 1177 kr på 5 kassar från Hellofresh Gäller endast nya kunder

Annonsering

Matkassekoll.se är en oberoende hemsida för jämförelse av matkassar. Vi samarbetar med många av de företag som finns omskrivna här på hemsidan och erhåller ersättning genom affiliatemarknadsföring. Detta kan komma att påverka i vilken ordning matkassarna listas på denna hemsida.