4.5/5
SAMLAT OMDÖME: 4.5

Recension och test av matkassar från Linas Matkasse

Linas Matkasse har ett brett utbud av matkassar för olika behov och preferenser, inklusive vegetariskt, glutenfritt och barnvänligt.

Matkassar från Linas Matkasse

Typ av matkasse
4.5/ 5

Innehållsförteckning

Linas Matkasse – omdöme och recension

Linas Matkasse har som mål att göra det enklare för konsumenter att laga goda, näringsrika måltider genom att erbjuda recept, ingredienser och matkassar med hemleverans. Linas Matkasse fokuserar på att förse sina kunder med en trevlig matlagningsupplevelse samtidigt som de bidrar till att minska matsvinnet.

Linas Matkasse är en del av LMK Group, som är den största leverantören av matkassar i Norden. Företaget bedriver verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och verkar under varumärkena Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse och RetNemt. År 2020 omsatte koncernen 1,2 miljarder SEK och levererade cirka 1,74 miljoner måltidskassar.

Linas Matkasse erbjuder näringsrika matkassar med recept och ingredienser för att förenkla vardagspusslet för sina kunder. Företaget levererar matkassar med färdiga och näringsberäknade recept direkt till dörren för att erbjuda en smidig och bekymmersfri matlagningsupplevelse.

Med Linase Matkasse kan kunder välja mellan olika typer av matkassar, baserat på familjestorlek, kosthållning och personliga preferenser. Det är alltid fri leverans när du beställer en matkasse från Linas Matkasse. Du väljer själv om du vill ha recept och ingredienser för 2, 4 eller 6 personer. Företaget fokuserar på att erbjuda hälsosamma och goda maträtter, och de lägger stort fokus på hälsa och miljö.

Vilka matkassar kan man beställa från linas Matkasse?

Linas Matkasse erbjuder flera olika matkassar för att passa olika behov och smakpreferenser. Här är några av deras populära alternativ:

Klassiska Matkassen

Denna matkasse erbjuder en bra balans mellan klassiska rätter och spännande nyheter. Kassens innehåll varierar veckovis och innebär allt från svenska klassiker till internationella smaker. Klassiska Matkassen passar bra för dig som vill ha god och varierad mat utan att behöva tänka så mycket på planeringen.

Barnvänliga Matkassen

Barnvänliga Matkassen är speciellt utformad för familjer med barn. Den innehåller rätter som är både näringsrika och anpassade för barns smaklökar. Matkassen kommer med enkla recept som underlättar matlagningen för föräldrar och gör det möjligt för barn att vara delaktiga i köket.

Vegetariska Matkassen

Vegetariska Matkassen är perfekt för dig som vill äta mer grönt, oavsett om du är vegetarian eller helt enkelt vill minska på köttkonsumtionen. Matkassen innehåller inspirerande och smakrika vegetariska rätter med spännande ingredienser, som gör det enkelt att äta både hälsosamt och klimatsmart.

Sammanfattningsvis erbjuder Linas Matkasse en rad olika alternativ för att passa en mängd olika livsstilar och smakpreferenser. Dessa alternativ hjälper dig att få en vecka full av god och näringsrik mat utan att behöva lägga ner tid på planering och inköp.

Är det dyrt att beställa en matkasse från Linas Matkasse?

Linas Matkasse erbjuder ett brett utbud av matkassar med olika priser och kostnadsstrukturer. Priserna varierar beroende på vilken typ av matkasse man väljer, exempelvis om det är en matkasse för två personer, för en barnfamilj eller en vegetarisk matkasse.

Generellt sett ligger priserna för matkassar mellan 30 till 80 kronor per portion, där en billigare matkasse för fyra personer med fem måltider per vecka kan kosta ungefär 600 kronor och en dyrare upp till 1600 kronor per vecka.

Betalningen för Linas Matkasse sker via faktura (Klarna) eller direktbetalning på deras hemsida..

För att hitta den bästa matkassen så rekommenderar vi dig att använda listan här ovanför och jämföra matkassar mot varandra. Där kan man se de olika alternativen och hitta den som bäst passar ens individuella behov.

Linas Matkasse – Leveransområde och leveransvillkor

Linas Matkasse erbjuder hemleverans av matkassar med högkvalitativa ingredienser och inspirerande recept. Leveransen sker direkt till kundens dörr, vilket underlättar vardagslivet och gör måltidsplaneringen enklare och mer bekväm.

Leveransområdet för Linas Matkasse sträcker sig över hela Sverige, vilket innebär att många kunder kan dra nytta av deras tjänster. Det är viktigt att kontrollera på Linas Matkasses webbplats för att verifiera att de levererar till ditt specifika postnummer.

För att göra leveransen ännu mer anpassningsbar till kundens behov, erbjuds olika leveransalternativ. Det är möjligt att välja en viss leveransdag samt tidpunkt på dagen, för att säkerställa att man är hemma när leveransen anländer. Dessutom kan inställningar och leveransschema justeras när det behövs, ökar flexibiliteten och bekvämligheten för kunderna.

Vid leveransen packas matkassen i isolerade lådor för att bibehålla färskheten hos ingredienserna och säkerställa att de håller en optimal kvalitet. Det här systemet bidrar också till att minska matsvinnet, eftersom alla ingredienser är noggrant proportionerade för att matcha recepten som medföljer.

Arbetar Linas Matkasse med hållbarhet och miljö?

Linas Matkasse lägger stor vikt vid hållbarhet och miljö i både deras produktval och deras arbetssätt. De strävar efter att erbjuda sina kunder en mer hållbar livsstil genom att minska matsvinnet och använda så mycket lokalproducerade och miljövänliga råvaror som möjligt.

Företaget fokuserar på att förbättra sina miljömässiga prestationer genom att se över sina transporter, förpackningar och inköp. De samarbetar med lokala producenter för att säkerställa en kortare transportsträcka och därmed minska klimatpåverkan. Dessutom arbetar de med att minimera användningen av plast och förbättra återvinningen av förpackningar.

Linas Matkasse gör kontinuerliga miljöinsatser för att bidra till att nå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Exempelvis har de tagit initiativ för att reducera klimatavtrycket från sina måltider, som att använda en större andel vegetabiliska proteiner och fisk från miljömässigt godkända källor.

Utöver detta engagerar de sig i att informera och inspirera sina kunder till att göra mer miljömässigt hållbara val. Genom att erbjuda säsongsanpassade recept och råvaror, strävar de efter att befästa sig som en ledande aktör inom hållbar och miljövänlig livsmedelskonsumtion.

Linas Matkasse – Kundtjänst

Linas Matkasse erbjuder en pålitlig och hjälpsam kundtjänst för att stödja sina kunder. Kundtjänstteamet är angeläget om att erbjuda snabb och effektiv hjälp för att lösa eventuella problem eller bekymmer som användarna kan ha. Linas Matkasse garanterar en positiv upplevelse för sina kunder genom sin kundsupport.

För kontakt med Linas Matkasses support kan kunderna använda telefon, e-post eller chatta direkt på deras webbplats. Detta ger kunderna ytterligare flexibilitet för att kommunicera bekvämt med kundtjänsten.

Några av de vanliga frågorna som kundtjänstrepresentanter kan hjälpa kunderna med inkluderar:

 • Frågor om menyer och recept
 • Ändringar och avbokningar av beställningar
 • Leveransinformation och status
 • Matallergier och kostpreferenser
 • Betalningar och fakturor

För att ytterligare underlätta för kunderna att få den information de söker, erbjuder Linas Matkasse en utförlig FAQ-sektion på sin webbplats. Här hittar användarna lätt tillgängliga svar på vanliga frågor och bekymmer. Detta sparar på så sätt tid och möjliggör en effektiv problemlösningsprocess för användare och kundtjänstpersonal.

Linas Matkasse – Fördelar och nackdelar

När det gäller Linas Matkasse finns det både fördelar och nackdelar att överväga innan man bestämmer sig för att använda deras tjänster.

Fördelar:

 • Varierande, näringsriktiga och smakfulla recept utarbetade av Linas matexperter.
 • Möjlighet att välja mellan flera olika matkassar baserat på kostpreferenser och familjestorlek.
 • Högt fokus på hållbarhet, då Linas Matkasse arbetar med att minimera matsvinn och använda miljövänliga förpackningar.
 • Flexibilitet när det gäller leveranser, då man kan välja vilken veckodag som passar bäst för mottagning av matkassen och när man vill pausa eller avsluta tjänsten.

Nackdelar:

 • Priset per portion kan upplevas som högt, särskilt för större familjer och personer med lägre inkomster.
 • Begränsat urval för dem med mycket specifika kostbehov eller allergier.
 • Leveransen kan upplevas som mindre flexibel för de som inte är hemma under leveranspasset.
 • Individuellt förpackade ingredienser kan bidra till en ökad mängd förpackningsavfall.

Sammanfattningsvis erbjuder Linas Matkasse mycket positivt för de som vill ha varierande, näringsrik och hållbar mat direkt hem till dörren. Dock är det viktigt att ta hänsyn till de nackdelar som kan uppstå när det gäller pris, leverans och eventuella specifika kostbehov.

Sammanfattning

Linas Matkasse är en populär leverantör av matkassar och erbjuder en rad smakliga och varierande recept med färska ingredienser, tillagade för att passa olika smakpreferenser och livsstilar. Företaget fokuserar på att erbjuda kunder smidiga lösningar, anpassade efter deras krav och livsstil.

Linas Matkasse levererar sina matkassar direkt till dörren, vilket gör måltidsplaneringen enklare och minskar matsvinnet, eftersom ingredienser levereras i exakta mängder. Linas Matkasse har flera olika kassar att välja mellan, vilket gör att kunderna kan välja den som passar dem bäst.

En av fördelarna med Linas Matkasse är dess användarvänlighet, där kunderna kan välja recept varje vecka enligt sina önskemål. Dessa recept är enkla att följa och kräver inte mycket tid eller erfarenhet att laga.

Sammanfattningsvis är Linas Matkasse ett utmärkt val för svenska konsumenter som söker en pålitlig och smidig lösning för sina måltider.

 

Vanliga frågor och svar om Linas Matkasse

Picture of Skribent: Ebba Olsson

Skribent: Ebba Olsson

Jag heter Ebba Olsson och är en 43-årig skribent från Norrland. Jag har en passion för skrivande och en förkärlek för naturen och hundar.
När jag inte arbetar så spenderar jag gärna tid med min familj eller befinner mig ute i naturen med min hund Ebbe.
Kombinationen av min kärlek till mat och naturen gör att jag har en unik perspektiv på livet och det reflekterar jag i mitt skrivande.

Gillar du denna artikel? Dela då gärna med dina vänner!

Facebook
Twitter
Pinterest

Hellofresh rabattkod:

HELLOAFF1177

Spara upp till 1177 kr på 5 kassar från Hellofresh Gäller endast nya kunder

Annonsering

Matkassekoll.se är en oberoende hemsida för jämförelse av matkassar. Vi samarbetar med många av de företag som finns omskrivna här på hemsidan och erhåller ersättning genom affiliatemarknadsföring. Detta kan komma att påverka i vilken ordning matkassarna listas på denna hemsida.