Hur fungerar matkassar?

Fenomenet matkassar kommer från Sverige och pionjären inom matkassar var Kicki på Middagsfrid som 2007 uppfann konceptet. 2024 är matkassar större än någonsin och det finns ett flertal leverantörer på marknaden och även fast de alla är unika på olika vis så fungerar det på ungefärHur fungerar matkassar samma sätt oavsett vilken leverantör av matkassar du väljer.
Matkassar finns där för att underlätta din vardag genom att leverera färdiga matkassar med tillhörande recept direkt till din dörr. Recepten är planerade och framtagna av utbildade kockar och dietister för att du skall få i dig allt du behöver för att prestera på topp. Med en matkasse kan du känna dig säker på att du och din familj får äta en god, sund och varierad kost.

Hur beställer man en matkasse?

För att hitta den bästa matkassen för dig och din familj så behöver man först fråga sig:

 • Finns det några allergier eller andra matpreferenser i familjen?
 • Hur många är vi som skall äta?
 • Har vi några övriga önskemål kring innehållet i matkassen?
 • Hur ofta vill vi få hem en matkasse?
 • Vad är vi villiga att betala för matkassen?

När man kommit fram till dessa punkter så är det hög tid att bestämma sig för vilken matkasse man vill beställa. Det finns otroligt många olika sorters matkassar och det är alltid bra att jämföra matkassar mellan varandra innan man lägger sin beställning.

För att beställa en matkasse så följer du dessa enkla steg:

 • Registrera dig på leverantörens hemsida genom att uppge ditt namn, din adress och eventuell portkod.
 • Välj den variant på matkasse som du vill beställa.
 • Välj betalsätt, kort eller faktura.
 • Välj hur ofta du vill få hem din matkasse.
 • Matkassen levereras direkt hem till din dörr kommande vecka. Vanliga leveransdagar är söndag eller måndag. I vissa fall levereras matkassar på tisdagar.
 • Vid prenumeration så får du hem en matkasse var- eller varannan vecka.

Matkassar går att få hem i olika storlekar och i olika utföranden. Matkassar är alltså inte bara för barnfamiljer utan det finns även matkassar för 1 person om man är ett singelhushåll.

Innehåll

Vanliga frågor och svar om matkassar

En matkasse är en tjänst där du prenumererar på en leverans av färdiga recept och nödvändiga ingredienser för att laga middag. Du väljer en plan som passar dina behov och får en leverans regelbundet. Vanligtvis får man sin leverans varje-, eller varannan vecka.

Matkassen levereras oftast hem direkt till dörren, helt fraktfritt.

Matkassar är bra för de som vill äta en mer varierad kost, eller få tid över till annat. Att få hem en matkasse en gång per vecka är väldigt bekvämt, och behöver inte kosta mer än att handla råvarorna i matbutiken.

Matkassar är framförallt populärt bland barnfamiljer, men det är även populärt i mindre hushåll.

Du kan beställa en matkasse genom att besöka en vår hemsida och välja en matkasse som passar dina behov. Leveranserna sker ofta en gång i veckan eller varannan vecka.

Det beror på matkassetjänsten, men de flesta erbjuder möjligheten att välja mellan olika recept och justera din matkasse efter dina önskemål och behov. Andra har fasta recept och inga valmöjligheter.

Skribent: Ebba Olsson

Skribent: Ebba Olsson

Jag heter Ebba Olsson och är en 43-årig skribent från Norrland. Jag har en passion för skrivande och en förkärlek för naturen och hundar.
När jag inte arbetar så spenderar jag gärna tid med min familj eller befinner mig ute i naturen med min hund Ebbe.
Kombinationen av min kärlek till mat och naturen gör att jag har en unik perspektiv på livet och det reflekterar jag i mitt skrivande.

Gillar du denna artikel? Dela då gärna med dina vänner!

Facebook
Twitter
Pinterest

Hellofresh rabattkod:

HELLOAFF1177

Spara upp till 1177 kr på 5 kassar från Hellofresh Gäller endast nya kunder

Annonsering

Matkassekoll.se är en oberoende hemsida för jämförelse av matkassar. Vi samarbetar med många av de företag som finns omskrivna här på hemsidan och erhåller ersättning genom affiliatemarknadsföring. Detta kan komma att påverka i vilken ordning matkassarna listas på denna hemsida.