Print
Korvstroganoff med ris
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Vad tyckte du om receptet?
Korvstroganoff, en klassiker i det svenska köket, är en utsökt och enkel korvgryta som passar perfekt för en snabb och näringsrik vardagsmiddag. Denna rätt är känd för sin krämiga och smakrika sås, och dess huvudingrediens är falukorv, en typisk svensk korv som ger en rik och fyllig smak.
- Tillagningstid: 20 minuter
Ingredienser
Skala
- 4 port ris eller annat gryn
- 550 g falukorv eller kycklingstekkorv
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 3 msk tomatpuré
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk dijonsenap
- salt och peppar
Gör såhär
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär falukorven i stavar. Skala och hacka löken.
- Häll ner olja i stekpannan. Stek korv och lök i ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa någon minut.
- Rör ner grädde, mjölk, dijonsenap och soja. Låt sjuda ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Serveras med ris.
Tips
- För tjockare sås, red av med majsstärkelse eller vetemjöl utblandat i lite vatten.
- Förberedelse: 5
- Tillagning: 15
Tillaga en klassisk korv stroganoff på bara 20 minuter.